Origens

A la societat d’avui en dia vivim instal·lats en un món d’un ritme frenètic, una actualitat convulsa i una exposició constant a milers d’impactes. Creiem que necessitem eines per poder digerir-ho tot d’una forma més relaxada, pausada i calmada. L’humor és una de les medicines que millor funciona en aquest aspecte i pot ajudar a relativitzar un món que, certament, espanta. Baixar una estona del tren frenètic de la vida per deixar-nos anar, desconnectar i riure, creiem que ha de ser una aturada obligatòria.

El sector de l’humor a Catalunya sempre ha tingut molta presència i tradició a les nostres terres. Des dels innombrables showmans, monologuistes i actors còmics que han sorgit de Tàrrega a la gran quantitat de comèdies que ens han fet treure el somriure al llarg dels anys des del teatre amateur fins a FiraTàrrega, on hem vist desfilar humoristes i grups de la talla de Pepe Rubianes, La Cubana, El Tricicle, Leo Bassi, Teatre de Guerrilla, Berto Romero, etc… L’humor també és nostre i l’hem de reivindicar.

Actualment, hi ha una revifada de l’humor a Catalunya que sorgeix des de les xarxes socials (comptes d’humoristes, memes, Instagram,…) i que es comença estendre cap al món de l’Stand-up comedy. Espais com El Soterrani, ComedyGold Barcelona o L’Altre-Micro Obert han començat a obrir un filó a Barcelona que cada vegada compta amb més adeptes. Sales que es queden petites, participació en programes de TV3, programes de ràdio com La Sotana o l’APM de Catalunya Ràdio i col·laboracions a diversos mitjans digitals són la prova que aquest sector està de moda.

Creiem que els espais dedicats a l’humor aniran creixent a Catalunya i que Tàrrega pot ser un dels referents, ja que és una ciutat que té els recursos, el potencial i una llarga tradició vinculada al món del teatre. Per aquest motiu, presentem el projecte del ‘Festival de l’Humor de Ponent’. Un projecte transversal amb diverses maneres d’entendre l’humor i dirigit a un públic de totes les edats.